life-begins-in-malmoe

Senaste inläggen

Av Niklas Herrström - 15 augusti 2010 21:15

Så var kräftskivan avklarad. Mycket trevligt - och gott!!


  

Dagen efter (dvs. idag) var huvudet lätt och klart nog för att testa kameran ute "i naturen".


 


 
   


 


 


 


  

  

ANNONS
Av Niklas Herrström - 15 augusti 2010 20:34

Jag slog ihjäl lite tid häromkvällen och fotograferade min kamerautrustning.


Jag lyckades föreviga samtliga objektiv. Kameran kunde jag av förklarliga skäl inte föreviga.


Sigma 17-70 mm. Underbar normalzoom.

 

Sigma 55-200 mm. Helt OK telezoom.

 

Sigma kit-objektiv. 18-50 mm (utan IS). Ganska OK, men Sigmas 17-70 är outstanding i jämförelse.

 

Tokina 11-16 mm. Tar underbara landskapsbilder.


Kameran var, som jag skrev, aningen svår att föreviga.


Men!


Så hände det saker i fredags. Slagen av ett ögonblick av dumdristighet införskaffade jag ett nytt objektiv.


Canon 50 mm/1.8 II. Ett väldigt trevligt objektiv, som tar riktigt skarpa bilder med underbar bokeh.


Värt att nämna är att jag köpte ytterligare en sak. En sak som hade möjliggjort fotograferande av min gamla kamera också.


Jag köpte en...


 


Och jag har inte ångrat mig en enda sekund...

ANNONS
Av Niklas Herrström - 8 augusti 2010 22:46

På väg hem från Munkarp sprack himlen upp lite efter kvällens regn(o)väder. Det gav tillfälle att avbilda regnbågen och kornfält i ett speciellt ljus (åtminstone tror jag att det var korn. Möjligen råg - men högst sannolikt korn). 


En gammal bekant (förutom solen) gör också comeback. Möllan i "Skånes mitt" är vad som åsyftas.


 

 


 

 


   

Av Niklas Herrström - 8 augusti 2010 22:41

Så har jag för (nästan) första gången testat på lite insekts-/fjärilsfotograferande. Det blev en fjäril av arten Påfågelöga som fick äran att agera modell. Den satt stilla och åt nektar i en fjärilsbuske, vilket den verkade mer än nöjd med i solljuset.


Note to self: skaffa teleobjektiv, och makrodito, med bildstabilisator.


          

Av Niklas Herrström - 6 augusti 2010 00:07

Jag sökte efter Myran-stolar på blocket, och råkade ut för följande:


"4 original Sjuan stolar, 3107, med 4 ben. Stolen kallas ofta ”Myran”. Av stolarna är, tre röda och en vit. Stolarna är tillverkade 1983. En av stolarna är skada och den följer med utan kostnad vid köp av de andra tre.
Pris per stol 1800 kr"Jag blir så trött. Både Sjuan och Myran - i samma stol? Det hade nog Arne inte riktigt tänkt sig. Sjuan är sjuan och ska så förbli. Myran är ju något helt annat. Så även i nummerordningen, där Myran "förärats" 3101.


Kanske annonsförfattaren kallar sina stolar för Myran, fast bara hemma? "Sjuan-stolar med smeknamnet Myran säljes. 1800 kr/st" kunde han ju skrivit, istället för att försöka förvirra Blocket-besökarna...


Roligt var det i alla fall!


Av Niklas Herrström - 3 augusti 2010 00:57

En vänd dygnsrytm senare författas så detta inlägg, vid en tidpunkt då eftermiddag nyligen övergått i tidig kväll. 


Sista semesterveckan har passerat annalkande och antagit formen påbörjad och snart förbi. Två veckor har passerat nästan oroväckande fort, vilket också lär bli fallet med innevarande vecka. 


Som genom ett under - ja, eller mirakel (om det nu inte är samma sak, vilket min magkänsla säger mig att det är) - så har det "rasslat till" i min lägenhet under mina välspenderade semesterveckor.


För att backa bandet lite så inleddes en "vild strejk" av den som slet med renoveringen av min lägenhet. Den flitige och arbetssamme, och numera även vilt strejkande, arbetaren (för övrigt synonym med undertecknad) tappade motivationen - ytterst plötsligt och till synes hopplös att återfinna. Yttre och inre omständigheter slog spiken i kistan - nästan bokstavligt talat (för att, för det stora flertalet, ge en nästan hopplöst diffus beskrivning av det inträffade). 


För att lämna strejken, och istället återknyta till "rasslandet", så har den strejkande återfått en del av den hopplöst borttappade motivationen (vilket stavas enormt uppskattad entusiasm och hjälp från min fantastiska Lina). Lägenheten har städats, balkongtrallen har oljats in (liksom det nyinförskaffade balkongmöblemanget) och lite nya "detaljer" har införskaffats/tillverkats:


Soffbordet i teak (även det nyoljat), glasunderlägg Virrvarr, Kivi-ljuslykta från Iittala, soffa och turkos kudde från Ilva, Lina-tillverkad, svart, soffkudde och ullpläd från Klippans Yllefabrik. Och - min kära soffbordsbok. 


Sovrummet börjar ta form. Återstår gör sängbord, golvlampa, sängbordslampa och omklädnad av en fåtölj. Hur som helst - berikandet av sovummet; två Malm-byråer, för förvaring av kläder. Detta friställde väldigt mycket förvaringsutrymme i garderobsväggen, som nu härbärgerar andra attiraljer. På byråerna finns två Kivi-ljuslyktor från Iittala och ett egenhändigt tillverkat konstverk. 


Den delvis återfunna motivationen kommer inom kort att rendera i total förödelse och kaos: kök och hall ska "rivas" för att sedan återuppstå i nygammal skepnad.


Hösten är förändringens tid. 


God kväll/natt/morgon - och må väl!  

Av Niklas Herrström - 13 juli 2010 09:44

"Vi packade in oss i den gamla 245:an. Sommarvärmen var tryckande tung och klibbig. Bilrutorna var helt nervevade, i ett desperat försök att mildra värmens fasta och svettiga grepp. Alla är fastspända. Jag sitter i det främre passagerarsätet. På förarplatsen sitter Du, vänd snett bakåt för att kontrollera så att alla är med och redo. Ditt vänliga, mustaschprydda ansikte. Sommarbrun. Iklädd shorts och skjorta. Bilen börjar rulla på sin färd. Leende läppar. Skrattrynkor. Bekymmerslösa resenärer. På väg. På väg mot någonstans."


"Vi är många. Samlade. I en restaurang, runt ett bord. Vi firar! Allt är som vanligt igen!


Välbekanta ansikten, men samtidigt otydliga. Obetydligt otydliga. Alla utom ett. Ett ytterst välbekant och välkommet ansikte. Glädjen strålar från ögonen. Skrattet ekar igenkännande i rummet. Som om det aldrig varit på något annat sätt. 


Med fumliga händer försöker jag få kontroll över min kamera. Objektivet är inställt på 150 mm. Alldeles fel. Med ögat mot sökaren zoomar jag ut. Autofokus. Snabba tryck på avtryckaren. Två bra bilder etsar sig fast på hornhinnan.


Alla ställer sig upp. Fattar glasen. Höjer armen. 'Vi utbringar ett fyrfaldigt leve. Han leve: Hipp hipp......' "Inget mål på färden.


Inga "Hurra hurra"-rop. 


Inget mer.Enkom ett abrupt uppvaknande.  


Tomt.


Tomt på allt.Utom insikten om tomheten.


  


Av Niklas Herrström - 12 juli 2010 08:03

  

Så underbar du är! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se