life-begins-in-malmoe

Senaste inläggen

Av Niklas Herrström - 31 maj 2010 18:55

Det finns rapsfält....och så finns det rapsfält!!


Klicka på bilden.


  

ANNONS
Av Niklas Herrström - 28 maj 2010 22:52

Ibland händer det.


Små ögonblick av avslappnande magi.


En väldigt stark anledning till varför Skåne har en stor plats i mitt hjärta:
    

ANNONS
Av Niklas Herrström - 24 maj 2010 23:11

- I Malmö är himlen alltid blå -Är det så här det känns? Är det så här det en gång var? Är historien på väg att förvandlas till nutid?


- Vi står som en för klubben alla. Vi segra skall men inte falla - Ända sedan Malmö FF bärgade sitt första SM-guld 1944 har de himmelsblå fotbollsspelarna ingjutit en respekt i fotbollssverige. År efter år har Malmö FF spelat åt sig poäng, seriesegrar (18 gånger - flest av alla!) och SM-guld (15 gånger) och segrar i Svenska cupen (14 gånger - flest av alla!). Final i Champions League 1979. Svenska Dagbladets guldmedalj (Bragdguldet) samma år för nyss nämnda bedrift.


- Det finns bara en Bosse Larsson - 


Malmö FF är utan tvivel (nåväl, alla håller inte med mig) Sveriges mest anrika fotbollsförening. Ingen annan kan slå sig för bröstet med att ha bärgat lika stora framgångar. Under 40-, 50-, 60-, 70-, och 80-talet har man ständigt varit med i toppen och slagits om guld och silver. 


- Guld tar man. Silver får man -


Säsongen 2010. Malmö Fotbollförening fyller 100 år. Efter 14 spelade matcher är laget placerade som god tvåa i tabellen. Man har producerat flest mål av alla lag. Inkasserat 9 vinster och 3 oavgjorda.


- Under våran ljusblå fana, står vi upp - för Himmelsblått - 


Är hundraårssäsongen den säsong då Malmö Fotbollförening upplever sin renässans? Under kvällens match mot Brommapojkarna slogs jag av tanken att "det är så här det måste ha varit då. Förr! På den 'gamla goda tiden.' Då Malmö FF 'ledde' med 1-0 redan innan avspark. Då motståndarna darrade i knäna i spelargången där de stod bredvid levande legender som Krister, Roy, Puskas, Tore, Jan och - den störste av dem alla - Bosse! Då nyss nämnda storheter äntrade planen och gjorde processen kort med vilket motstånd som helst." Är detta säsongen då Malmö FF återigen visar fotbollssverige hur fotboll ska spelas och vilken stad som huserar mesta mästarna?


- Heja Malmö! -

Av Niklas Herrström - 24 maj 2010 23:03

Jag måste bara dela med mig av mitt bandbreddstest.


Jag har aktiverat mitt fiberuttag, så nu surfar jag lite snabbare än vad jag gjorde med mitt mobila "bredband" från 3.


  

Av Niklas Herrström - 17 maj 2010 23:15

Här kommer lite fler bilder från kusten. Jag hoppas att de kan inspirera er till fler havsnära vistelser!


  

  

  

  

  

  

  


  

  


Och som avslutning - HDR!


  

  

  

Av Niklas Herrström - 13 maj 2010 19:34

Så har inredningsarbetet av, och anskaffandet av attiraljer till, lägenheten fortsatt så smått.


Igår köpte jag fyra glasunderlägg med mönstret Virrvarr - formgivet av Sigvard Bernadotte. Många bäckar små kommer slutligen att formas till en ocean, vilken ska nämnas i olika ordalag - alla med innebörden "Mitt hem".


Inredning ska göras över tid, med känsla för detaljer, form, kvalitet och, framförallt, med ett starkt gillande av den enskilda detaljen och dess integration med helheten.


För övrigt verkar det som att det snart är dags att renovera vidare. Jag har känt mig ganska full av motstånd mot renoveringsarbete, men nu verkar det som att jag snart ska få ett nytt säkringsskåp i hallen, vilket gör att jag inte längre har en ursäkt till att inte renovera väggarna och taket där. Renovering i hallen kommer dra med sig anläggande av en klinkerbelagd yta innanför ytterdörren, vilket i sin tur drar med sig att jag måste lägga golv i resten av hallen. Detta får till följd att dominoeffekten, och följaktligen golvläggningen, obönhörligt fortsätter in i köket (tanken är att ta bort tröskeln mellan hall och kök, för att på så sätt skapa ett flytande golv - av samma typ, och med samma finish, som det jag lagt i sovrummet). Lägger jag nytt golv i köket, så finns det ingen ursäkt till att inte renovera väggar och tak där. Ytterligare skäl för köksrenovering är att köket, vid utebliven renovering, skulle vara det enda kvarvarande rummet som inte blivit renoverat. Dessutom har jag, i samband med tillträdet till lägenheten, redan rivit ner en bit tapet vid fönstret. Så kan det ju så klart inte se ut! 


Är det någon som hör ett konstigt ljud, följt av en vindpust, så är det säkert så att det är min djupa suck som hörts och känts.


Nåväl. First things first. Här kommer en bild på glasunderläggen!


  


Må väl!

Av Niklas Herrström - 13 maj 2010 19:16

För er som inte bor vid havet - ta er dit! Åtminstone vid solnedgången. Sök först efter solens upp- och nedgång, så du vet när du inte ska vara på plats. Du måste ju så klart komma dit en bra stund i förväg, så du inte riskerar att missa det magiska ögonblicket!!


Vill du fånga magin på bild (och följaktligen riskera att missa åtminstone en del av densamma) så ska du släpa med dig en kamera (och ett stativ - om du vill vara riktigt nördig/fånga de bästa bilderna).


Använd dig av en lämplig bländare och slutartid. Vill du bli ännu mer avancerad så ska du ge dig i kast med att fotografera så pass många bilder att du vid ett senare tillfälle kan skapa en HDR-bild. 


Då kan resultatet bli så här:


  

Av Niklas Herrström - 9 maj 2010 18:14

Nu har jag också tagit mig i kragen och fotograferat vardagsrummet. För en vecka sedan flyttade soffan in, så nu kan jag äntligen spendera mer tid i horisontellt läge (utan att behöva stirra in i sovrumsväggarna/-taket. Varken mina ögon eller väggarna/taket hade mått bra av ens en minut mer av denna vara).


Idag har jag också dammsugit min "våning" (för att tala mäklarspråk - där allt över 1 rum och kök är en våning) och plockat undan kartonger, jackor och oförskämt stora högar med tjugokronorssedlar, hällt kaustiksoda i köksavloppet (två gånger!), köpt en hålslag (för att kunna arkivera räkningar och viktiga papper - vuxenpoäng!) OCH tvättat fyra maskiner tvätt. Lite nöjd är jag allt!


Jag rider fortfarande på euforiska vågor efter gårdagen (och dess bravader), som för övrigt hade mycket mer att önska vad gäller väder (dock inte vad gäller vind. Den höll sig på behörigt avstånd - för en gångs skull). Väderläget var väl, trots det nyss uttalade missnöjet, ganska optimalt för att lufsa runt på Lunds, av tid och studenter vältrampade, gator och torg. Tio kilometer avverkades på 47 minuter och 49 sekunder, vilket är en förbättring jämfört med förra året, då samma sträcka, och sträckning, avverkades på ca 48 minuter och 30 sekunder (give or take några sekunder).


Tilläggas bör också att jag njöt av Malmö FFs utskåpning av Åtvidabergs dito på Malmö Stadion. 


Nu ska jag trycka hål i mina papper och sätta in dem i en för ändamålet anskaffad pärm. Nedan följer några bilder på vardagsrummet ur mäklarens perspektiv (med "lånemöbler") och ur mitt perspektiv.


Mäklarens bild (det var ju värst vad det ser ljust ut!!)


Min bild. Med någon färgklick, omklädd fåtölj, golvlampa och några tavlor så ser det nog lite mer hemtrevligt ut.


Teven ska också bytas ut - vad det lider.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se